joi, 18 decembrie 2014

Tipuri de benzi cu LED

RGB Banda LED
 În acest articol o să vă informăm despre tipurile diferite ale benzilor LED.
Benzile LED se deosebesc la primul loc după criteriile următoare:
- Ce fel de led este folosit pentru producția lor.
- Câte leduri sunt pe un metru liniar.
- Ce fel de protecție de umiditate are banda LED.

Tipuri de led-uri  - Banda LED cea mai folosită este cea cu led SMD3528. El este mai slab decât led-ul SMD5050, dar este la un preț mai mic , care se dovedește determinant. Caracteristic pentru benzile cu acest tip de led este că acestea pot să lumineze numai intr-o culoare, adică nu pot să trec de la o nuanță la alta spre deosebire de benzile cu led SMD5050, care în afară de monocolore, pot fi si RGB (policolore).

Număr de led-uri – Benzile cu led SMD3528 se întâlnesc mai des cu 60 de led-uri pe metru liniar spre deosebire de cele cu led SMD5050, care sunt 30 led-uri sau 60 led-uri pe metru liniar. Trebuie să aveți în vedere că banda cu led SMD5050 de 30 led-uri pe metru emit lumină de doua ori mai mult decât cea cu led SMD3528.
Grad de protecție – Benzile cu LED-uri normale pentru instalare în interior sunt fără protecție la umiditate  IP20 și sunt potrivite numai pentru încăperi interioare cu umiditate normală. Benzile cu protecție la umiditate IP65 se poate folosi pentru exterior, precum și în încăperi cu un grad de umiditate ridicată fără să aibă contact direct cu apă. Benzile submersibile cu IP68 se poate folosi pentru iluminare decorativă a piscinilor, a fântânilor arteziene, a acvariilor și la alte locuri unde este necesar banda să fie pusă în apă. În funcție de nevoile dumneavoastră puteți alege fiecare dintre tipurile acestea și să aduceți varietate în iluminatul dumneavoastră interior și exterior. În articolele următoare o să explicăm ce fel de controllere trebuie să folosiți și cum să le conectați cu materiale video.