duminică, 28 decembrie 2014

Cum să conectăm banda LED SMD3528

Cea mai folosită bandă LED este cea cu 60 led-uri pe metru liniar SMD3528. Acest model s-a impus la piață în general din cauza prețului mic al benzii. Caracteristic pentru banda aceasta este că există numai în variantă monocoloră, adică nu poate să-și schimbe colorile ca modelele RGB ale ledurilor SMD5050.
Pentru a conecta banza aceasta nu trebuie să aveți nicio pricepere tehnică specifică, puteți s-o conectați direct la alimentarea LED sau să folosiți dimmer.
Este de preferat să folosiți dimmer cu telecomandă, pentru că asta o să ușoreze folosirea ei. Cu ajutorul dimmerului veți putea să porniți și să opriți banda LED la distanță, precum și să reglați intensitatea luminii.
Conectarea dimmerului este foarte ușoară. Acesta are câte 2 cleme la partea stângă și cea dreaptă, în care să puneți cablu de alimentare și banda. La dimmerul este arătat INTRAREA la care trebuie să legați sursa de alimentare și IEȘIREA la care trebuie să conectați banda. De asemenea este foarte important să respectați culorile clemelor și cele ale cablurilor din cele două părți a dimmerului – cablul roșu la clema roșie, cablul negru la cea neagră.

Puteți să vedeți următorul video care ne-a fost pus la dispoziția de la colegii noștri din led-becuri.com


Puteți să vedeți următorul video care ne-a fost pus la dispoziția de la colegii noștri din led-becuri.com
Banda aceasta este potrivită atât pentru iluminat decorativ, cât și pentru iluminat principal. Tot așa există și o variantă cu protecție la umiditate IP65 pentru exterior sau pentru încăperi cu umiditate ridicată. Este important de știut că acest grad de protecție la umiditate nu permite să puneți banda în apă. Toate benzile LED SMD3528 pot fi tăiate la fiecare trei leduri la o distanță de circă 5cm, la locurile marcate cu linie intreruptă. Pentru un efect vizual mai bun puteți folosi profil LED din aluminiu cu dispensor pentru iluminat incastrabil, care oferește o finețe extraordinară. În concluzie putem adăugăm că folosirea benzii LED din această clasă este o bună decizie bugetară, dar dacă pentru dumneavoastră calitatea și intensitatea luminii sunt la primul loc trebuie să acordați atenție benzii LED SMD5050, despre care o să vă povestim în articolul următor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.